Novice

Javno vprašanje g. Lebnu. Prosimo za pojasnila glede plačnika storitev za odhod na tekmo v Carigrad!

18.09.2017

Spoštovani g. Leben,prosimo Vas, da v okviru aktivnega sodelovanja pri občinstvu v Carigradu javno predstavite plačnika VSEH storitev, letalsko karto, prevoze iz na letališče, vstopnico za samo tekmo v skladu s poročilom za potovanje.Prav tako Vas prosimo, da predstavite prihod na delo v ponedeljek 18.9.2017 v službo tako, da označite ali ste imeli dopust, dovoljen izhod ali druge vrste neplačan izostanek. Prosimo za odgovor! Vaš odgovor bomo seveda z veseljem tudi objavili!DavkoPlačevalciSeNeDamo Politični škandal v Carigradu? “Slovenski politični vrh nam je odvzel 200 kupljenih kart za finale in nas poslal na stranske tribune,” trdijo navijači! ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI:                        

preberi več

Vlada počne kar hoče in kar se ji zahoče. Žalost po 25 letih demokracije!!! In to po nalogu vrhunskega pravnika Cerarja!

18.09.2017

REFERENDUMSKA DEMOKRACIJA PO RTV-jevsko, partijsko DOMAČE !!!  Državna podjetja z več kot 25 % drž. lastništva ne bi smela sodelovati  v kampanji !! Na RTV seveda NOČEJO BRATI ZAKONOV, čeprav imajo pravno službo že desetletja ! Vučkova DVK pa seveda ni za nič pristojna. Tipično. Slavku Bobovnik pa se seveda ne zdi vredno niti opozoriti na to kaj v zakonu v teh členih piše. Zadevo sem že poslal RAČUNSKEMU SODIŠČU.   Ta kampanja je neregularna !  Odgovor Bobovnika v ODMEVIH  je zgolj prelaganje odgovornosti na NIKOGAR.  Je pa za nekaj dober – tako so gledalci, tisti ki ne gledajo prenosov in oglasov, vsaj izvedeli da REFERENDUM BO. Hvala za širokogrudnost, Slavko !   Vlada počne kar hoče in kar se ji zahoče. Žalost po 25 letih demokracije !!!  In to po nalogu “vrhunskega pravnika” , ki naj bi izšel iz civilne družbe ! Ter seveda s pomočjo – s kolaboracijo glavnih novinarjev ! Tako bodo neovirano izpeljali 45 letni ROP STOLETJA ! 25 + 45 = 70 !!! Blaž Babič je upravičeno ogorčeno zapisal kot je - zadeve se vlečejo iz enega referenduma v drugega.   V kolikor se zadeve ne uredijo takoj bomo REFERENDUM BOJKOTIRALI.   http://referendumdrugitir.si/post/318878/blaz-babic-ponovno-so-si-kriminalci-na-rtv-privoscili-krsenje-3-odstavka-6-clena-zvrk-referendumsko-soocenje-na-tvslo   SLEDILA BO PRITOŽBA NA USTAVNO SODIŠČE !!! ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI:              

preberi več

Prosim za objavo popravka zaradi neresnične informacije v današnjem dnevniku 17.9.2017.

18.09.2017

Prosim za objavo popravka zaradi neresnične informacije v današnjem dnevniku 17.9.2017. 1. Nasprotovanje trasi vsekakor je nasprotovanje zakonu o 2 tiru. V zakonu je trasa namreč 2 x eksplicitno navedena !   2. Financiranje kampanje s strani državnih družb je po zakonu nedopustno, kar pa pomeni tudi, da se kampanje teh družb njihovi predstavniki ne bi smeli udeleževati, ker njihova udeležba ni zastonj. Tudi to gre v breme davkoplačevalcev in je financiranje na drug način. Čakam še sklep Računskega sodišča. 3. Pri navedbi, da je vlada pri financiranju kampanje celo v deprivilegiranem položaju, pa ne navajate, da so nam celo TK operaterji zavrnili – razen T-2, financiranje kampanje prek SMS donacij !  Prosim, da objavite popravek z opravičilom. ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI:              

preberi več

Ivan Kramberger je vedel, da bodo naredili zakone, s katerimi bodo kradli! Zakon #2TIR jim bo prinesel milijardo EUROV!

18.09.2017

  Ivan Kramberger "Toliko revežev, toliko bogatašev, nikoli ta slovenska zemlja ne bo imela, kot jih bo imela sedaj. Ogromno tovarn bo propadlo, veliko jih bo brez kruha, zapomnite si, kaj sem vam rekel. "  V današnjem klepetu na MMC RTVSLO je odgovarjal sekretar g. Leben, ki ni želel odgovoriti na vprašanje, kam bo šla milijarda RAZLIKE med ceno gradnje 2. TIRA in višinami cestnin, taks in sredstev Slovenije, EU ter zalednih držav, za katero želijo tako na silo sprejeti zakon.  Vprašanje g. Lebnu: Zakon predvideva koncesijske dajatve, ki bodo v 45 letih prinesle med 1.4 do 1.8 mlrd € prihodkov temu "posebnemu" podjetju 2TDK, medtem ko bo gradnja po vaši zadnji oceni znašala 0.961 mlrd €. Poleg tega vemo, da bo denar za izgradnjo prispevala tudi Slovenija, Madžarska in v manjši meri EU. To je ena milijarda razlike. S tem denarjem zgradimo stanovanj za naše 3. največje mesto v državi. Zaradi tega so vedno glasnejše govorice, da zakon uzakonja korupcijo. Torej, kam gre vsa ta razlika denarja? Odgovor g. Lebna: Zakon ne podaja vrednosti projekta. Finančna konstrukcija je jasna: finančni vložek Slovenije in finančni vložek zalednih držav, nepovratna sredstva EU in kredit EIB. Javno smo že večkrat povedali, da je vrednost gradbenih del projekta 961 mio eur, vključujoče s širitvijo servisnih cevi. Razpršeno financiranje je najbolj vzdržno za proračun RS. V čim manjši meri bremeni davkoplačevalce in zagotavlja nadzor, saj bodo nad projektom bdeli vsi EU partnerji kot sta komisija in EIB. Projekt bodo zlasti financirali uporabniki infrastrukture. Zakon ne uzakonja korupcije, kvečemu jo preprečuje. Vprašanje g. Lebnu (niso ga objavili): g. Leben, niste odgovorili na vprašanje: Kam gre milijarda €? g. Leben: brez odgovora http://www.rtvslo.si/slovenija/referendum-2017/referendumski-klepet-urad-vlade-rs-za-komuniciranje/432816 ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI:                      

preberi več

45 let koncesije podjetju 2TDK z dvema zaposlenima brez učinkovitega nadzora in 20% prometa podjetja 2Tir za druge dejavnosti

Projekt Drugi tir ima svoje projektanta in to je prof. Bogdan Zgonc! Pobral je zglednih 10 milijonov €

Dr. Matej Lahovnik: gre dejansko za zlati tir, saj vsak centimeter tira stane neverjetnih 518 evrov!

SINTEZA podpira vladni zakon, ki prebivalce Kraškega robu ne bo rešil dnevnih nevarnosti, ampak jih samo še povečal!

Strokovne mnenje komisije pod vodstvom prof. dr. Jožeta Duhovnika. Korupcija je, uzakoniti 1.862 mio € za projekt 961 mio €!

Glasovanje  PROTI enojnemu Drugemu tiru bo omogočilo graditi sodobno dvotirno(!) železniško progo Koper-Divača

Kam gre denar za drugi tir? Podjetje 2TDK posluje povsem nepregledno. Porabili so že 10 mio €, zgrajen ni niti milimeter!

Blaž Babič: Ponovno so si kriminalci na RTV privoščili kršenje 3. odstavka 6. člena ZVRK (Referendumsko soočenje na TVSLO)