Aktualno

Slovenija od danes naprej ni več pravna evropska država! Ustavno sodišče je spet pokleknilo pred ugrabitelji države!

18.05.2018

Povsod v EU je vlogo po upravnem postopku možno v roku 48 dni dopolniti. Tudi vloženo kandidatno listo. Tudi pri nas jo je možno - na papirju, po Zakonu o upravnem postopku (ZUP). Po zaslugi Ustavnega sodišča, ki bi prvo moralo spoštovati zakon in človekove pravice, pa to ni več možno oziroma trenutno ni možno. Možno naj bi bilo šele, če sledimo argumentaciji Jadranke Sovdat, šele pri naslednjih volitvah. Čeprav gre za navadno norčevanje in aroganco državljanskih pravic, to je temeljne pravice državljanov v demokraciji, da imamo pravico kandidirati in pravico biti voljen. Te volitve na koncu ne bodo veljavne tudi po zaslugi U S. Kršitev političnih pravic državljanov je na US dobilo status nove športne discipline, to je discipline zavračanja državljanov in podrejanju njihove pravice potrebam oblasti. Gre za politični apartheid slovenskih državljanov, kateremu je treba narediti konec. Obe odločbi U S, tako o pritožbi na levi – proti Vebrovi Slogi, kot na desni – proti Alešu Primcu, si zaslužita obsodbo, kajti prav Ustavno sodišče, ki bi moralo utirati pot demokraciji, jo najbolj omejuje. Nujno bo zato treba uvesti odpoklic ustavnih sodnikov – v primeru, da pritožnik državljan v sporu z oblastjo dobi sodbo na sodišču EU oziroma na sodišču ESČP v Strasbourgu, se sodnik v Sloveniji avtomatično odpokliče. To bi bil penicilin proti oblastni lojalnosti in strokovni degradaciji ustavnih sodnikov. Ustavno sodišče, ki bi moralo standarde demokracije širiti, jih zožuje. To ni vladavina prava, to je napad na pravo in politične pravice državljanov. Dr. Toplak je to nazorno pojasnil, ločeni mnenji sodnika Marka Šorlija in ddr Klemna Jakliča, pa to natančno utemeljujeta. Večini ustavnih sodnikov pa se je tudi tokrat mudilo ko trdijo, da je v »volilnem časovnem okviru«, nemogoče ugoditi pritožnikom. Obnašajo se enako kot tajkuni v TEŠ in pri drugem tiru njihov zaščitnik Miro Cerar, s čemer potrjujejo, da jim je za demokracijo in pravico malo mar. Sodniki, predvsem pa predsednica U S, ki delajo z demokracijo kakor svinja z mehom, bi morali odgovarjati, če drugega ne zato, ker v tem primeru predsednica ni dovolila plenarne seje, kjer bi lahko soočili argumente, namesto uničevalnega glasovalnega stroja Jasne Murgel. Ta stroj bo uničil sodišče in same sodnike. Njihov ugled jim je, razen 2 častnih izjem, z dosedanjim delom bliskovito padel. Nad Ustavnim sodiščem ni in ne more biti modro nebo, ampak vladavina prava. Občutek imam, da politiko US kroji čarovnik iz OZ-a, mali palček, ki se ga vsi bojijo. Upam, da bo šla zadeva naprej na evropske instance. Sodnike US pa opozarjam, ne igrajte se z vžigalicami. Očitno se ne zavedate, da ko bo v parlamentu požar, bo za kršitelje človekovih pravic med ustavnimi sodniki prepozno. Za demokracijo pa bo nov dan in nič več ne bo tako kot je bilo !   Vili Kovačič, državljan K.

preberi več

ZMAGA LJUDSKEGA RAZUMA in dokaz otopelosti oblasti.

14.05.2018

Daljnega leta so se pri kravjih kupčijah slovenski politiki odločili, da sistematično preprečijo ljudstvu, da odloča o pomembnih stvareh. Poslanci v DZ so določili, da ljudstvo pove oblastnikom kaj delajo narobe le, če jih je 20% zbranih in rečejo dovolj je tega. To je tako kot bi isto ljudstvo povedalo, da je za izvolitev parlamenta potrebno najmanj 70% volilne udeležbe, drugače pa naj ne bodo izvoljeni v parlament. V demokraciji velja načelo večine in dokazali smo večino. Ta zmaga je dokaz, da kljub vsem preprekam (prof. dr. Milan Brglez, kot predsednik parlamenta, pa direktor DVK g. Dušan Vučko), ki topoglavo preprečujeta demokraciji pot v Sloveniji in zagotavljata sebi in njim enakim preplačane službe. Ta zmaga državljanov izpričuje kljub vsem blokadam na vseh medijih v Slovenije (razen redkih izjem, STA, RTS Maribor ) da se državljani odzivajo z logiko in pametjo. Vsi glavni uredniki na medijih ste dokazali, da su zgolj služinčad. Podporniki korupcije in predragih projektov Alenka Bratušek, Miro Cerar, Jure Leben, Peter Gašperšič delate že dve leti zato, da bi zadostili podpornikom globoke države, ki sistematično ropajo ob solidarnosti desne opcije že petindvajset let tako, da se igrajo navidezno demokracijo. Državni organi podpirajo krajo stoletja tako kot so podpirali TEŠ 6 namenoma ne delujejo in so zato v dobro plačanih službah. Državni organi sistematično in s skrivnimi zavezami podpirajo projekt, ki nima izdelane končne vrednosti, ki nima gradbenega dovoljenja, ki nima zaključene finančne konstrukcije in ki grobo posega v državo. Vsi zgoraj imenovani so krivi za rop države preko 2 milijard in zavestnega zavajanja in trditev o nekem razvoju. Alenka Bratušek je napisana prva, ker se prodaja iz obupa, zdaj eni zdaj drugi strani volivcev. Erjavec in Bratuškova se borati za upokojence s tem, da zavestno podpirata upokojenca Dragonja da dobi 8000 EUR plače na mesec za nedelo. Davkoplačevalci ne pozabite, kdo vas hoče prinesti okoli z Drugim tirom, NE DAJTE JIM GLASOV na naslednjih volitvah. To so roparji, pisunčki, ki želijo, da je naša država revna, da bodo lahkop z revno izobrazbo in nedelom zagotavljali nerazvitost Slovenije še naprej. Vsi ti uživajo v politikantstvu stare države in prava sreča je, da smo v Evropi, ki take politične blokade oligarhov v razvitem okolju ne prizna in ne pozna. Davkoplačevalci zahtevamo da: 1. Državni organi izvajajo striktno kontrolo aktivnosti sedanje vlade v povezavi z izvajanjem projekta Drugi tir. 2. Posebej morajo preverjati vsi soglasodajalci pri izdaji gradbenega dovoljenja izvajanje pogojev. 3. Da vsa sodna veja uveljavlja slovensko in evropsko zakonodajo skladno s sprejetimi načeli zavarovanja človekovih pravic in utemeljene demokracije Davkoplačevalci se ne damo več!

preberi več

Dr. Duhovnik: Zakon o drugem tiru v večih delih nedorečen in koruptiven

11.05.2018

V nedeljo bomo ponovno glasovali na referendumu o drugem tiru, ki je enkrat že bil izpeljan, kasneje pa je bil razveljavljen. V studiu smo gostili prof. dr. Jožeta Duhovnika, ki je za progo Koper-Divača imel inovativno inženirsko rešitev. Z njim smo se pogovarjali o tem, da če bo tokratni rezultat kaj drugačen, glede na to, da ponovno odločamo o sprejetju zakona in so sedaj ljudje bolj obveščeni. Govorili smo tudi o korakih, ki jih je sprejemala politika, da je v javnosti prepričanje, da ni koraka nazaj pri predlagani rešitvi. Glede na to, da je Jože Duhovnik podal tudi svoj predlog, ki je precej cenejši, smo ga povprašali po ključnih razlikah med eno in drugo rešitvijo. Več v prispevku:

preberi več

Vili Kovačič je pred mediji povedal, da je pripravljen zastaviti VSE svoje premoženje, če se izkaže da nima prav glede 2.TIRA

8.05.2018

Spoštovani in cenjeni novinarji Vilija spremljam že od leta 2008 glede TEŠ-6. Izkazalo se je, da je imel gospod Vili v VSEH točkah TEŠ-6 100 % prav in politika je rabila kakih 5 let, da je to priznala. Viliju so glede TEŠ-6 preprečevali dostop do medijev in to vsa leta in mu blokirali vse podatke kjerkoli se je dalo. Vili nima gradbenega podjetja, ni poklicni retorik, ni politik. Ampak ima pa poseben občuten, zna razmišljati, se poglobi v problematiko in žalibog ima preprosto prav. Vili je včeraj pred mediji povedal, da je pripravljen zastaviti VSE svoje premoženje, če se izkaže da nima prav glede 2. tira. Je še kdo takšen v Sloveniji, bi si kdo od projektantov upal kaj takega zastaviti?   Vili je samo v enem mesecu dosegel lani, da Cerarjeva vlada projekt iz 1-cevnega predora naredila 2 cevni predor in nato so čudežno ceno dvignili samo za kakšnih 10%. To je šlo praktično nezabeleženo skozi medije.   Projektanti so 20 let projektirali 2. tir in potem pride en “dedek Vili”, ekonomist, in jim samo z nekaj argumenti v mesecu dni sesuje projekt in od tedaj naprej Cerarjeva vlada zagovarja 2-cevne tunele (čeprav nima gradbenega dovoljenja za to).   Ali ni to milo rečeno vsaj malce čudno? Bi še verjeli 20 letnemu projektiranju?   Projektantom verjamem manj kot 1%, ker enostavno v Sloveniji projektanti delajo tako, da se čimveč denarja “napumpa v projekt”, samo zato, da je v dejavnosti gradbeništva več denarja. To vam lahko 1000-krat dokažem na področju javne razsvetljave. Mediji niste niti enkrat izpostavili, da je študijo da potrebujemo razsvetljavo na avtocestah napisal tehnični dirketor glavnega dobavitelja razsvetljave za DARS. Na osnovi študije dobavitelja je vlada RS napravili Uredbo in sedaj je razsvetljava na avtocestah OBVEZNA – zelo lepo vidne SISTEMSKA korupcija. Nemčija, Avstrija, Madžarska, Češka, Poljska nimajo nobene razsvetljave na avtocestah. Slovenija je zaradi tega koruptivnega dejanja smo Slovenski davkoplačevalci po nepotrebnem plačali 200 milijono evrov več.   Upam, da se boste tega maila spomnili v odmevih 2023, jaz pa Vilija predlagam za najvišje državno odlikovanje in saj ga osebno uvrščam med največje Slovence vseh časov. Njegov pogum ni kaj dosti manjši od poguma generala Maistra. Ni enostavno se konfrontirati z vso vlado in 1000 projektantov in dobaviteljev, ki si želijo, da bi na koncu drugi 2. TIR stal 3 milijarde (kar bo skoraj zelo gotovo, sem ravno prav star, da sem izkusil FENI, preplačane avtoceste, TEŠ-6 pa Šentviški predor, pa predor Markovec itd, itd.). A.M.   

preberi več

Ponovni referendum o zakonu glede izgradnje 2. tira - neustavnost sklepa Državne volilne komisije

Očitno je bil razpis za izdelavo razvpite makete za 2.TIR prirejen. Cerar je zavrnil več kot 70.000 € cenejšo ponudbo!

Intervju z Vilijem Kovačičem na Televiziji Slovenija, 1. program, 04. marca ob 21:45

Javno pismo za g. Luka Lisjak Gabrijelčiča. S Soroševim denarjem se daleč pride, kajne?

MANIFEST SPRAVE in DOBRONAMERNO POVABILO (predsedniku vlade dr. Miru Cerarju)

Kako se gremo DEMOKRACIJO s CERARJEM in LEBNOM ter bataljonom PR-rovcev.

EKS (energetski koncept Slovenije) na EKS

OFENZIVA Emila Milana Pintarja(EMP) NA USTAVNO SODIŠČE – v bran slepega tira !

Aktualno

pred 5 dnevi
Slovenija od danes naprej ni več pravna evropska ...
Povsod v EU je vlogo po upravnem postopku možno v roku 48 dni dopolniti. Tudi vloženo kandidatno listo. Tudi pri nas ...
(1)
May 14, 2018
ZMAGA LJUDSKEGA RAZUMA in dokaz otopelosti ...
Daljnega leta so se pri kravjih kupčijah slovenski politiki odločili, da sistematično preprečijo ljudstvu, da ...
(0)
May 14, 2018
ODMEV NA ODMEVE 13.05.2018 na RTVSLO1
V vsaki normalni demokraciji bi včeraj vladni zakon padel. Ne pa v Sloveniji, ki je pod vladavino Mira Cerarja postala ...
(1)
May 11, 2018
Dr. Duhovnik: Zakon o drugem tiru v večih delih ...
V nedeljo bomo ponovno glasovali na referendumu o drugem tiru, ki je enkrat že bil izpeljan, kasneje pa je bil ...
(1)
May 08, 2018
Vili Kovačič je pred mediji povedal, da je ...
Spoštovani in cenjeni novinarjiVilija spremljam že od leta 2008 glede TEŠ-6. Izkazalo se je, da je ...
(0)
Apr 08, 2018
Ponovni referendum o zakonu glede izgradnje 2. ...
Zadeva: pobuda glede določitve datuma ponovnega referenduma o 2. železniškem tiru ...
(1)
Mar 10, 2018
Očitno je bil razpis za izdelavo razvpite makete ...
Zahvaljujoč nekaterim smo uspeli pridobiti razpis in odločitev o oddaji naročila za maketo. Najugodnejša ...
(1)
Mar 05, 2018
Intervju z Vilijem Kovačičem na Televiziji ...
Kovačič, neutrudni civilnodružbeni akter, ki je uspel ustaviti po njegovem prepotratno gradnjo 2. tira v uvodu ...
(0)
Feb 19, 2018
Javno pismo za g. Luka Lisjak Gabrijelčiča. S ...
Spoštovani gospod Lisjak !Ko berem vaš prispevek, na strani 8 v sobotnem Delu (18.02.2018) kar ne morem ...
(0)
Feb 05, 2018
MANIFEST SPRAVE in DOBRONAMERNO POVABILO ...
Spoštovani predsednik slovenske vlade dr. Miro Cerar, spoštovana slovenska Vlada !Kot predsednik ...
(0)
Feb 02, 2018
Sedanji direktor Državne volilne komisije DVK je ...
Spoštovano Ustavno sodišče, spoštovane sodnice in sodniki,(zahvala in ...
(0)
Jan 31, 2018
Kako se gremo DEMOKRACIJO s CERARJEM in LEBNOM ter ...
Naj najprej navedem citat povzet po mediju »žurnal24 ur« zato, da se vidi kako obvešča javnost ...
(0)