Članek

Naj se ne ponovi novi TEŠ6

Izkoristi volilno pravico, glasuj PROTI !
Objavljeno Aug 27, 2017

Izkoristi volilno pravico, glasuj PROTI !

> PROTI dvojni ceni za enojni tir !

> PROTI Zakonu o 2. tiru, ki podpira nestrokoven, neodgovoren in koruptiven pristop vlade k temu projektu !

VLADA z Zakonom vsiljuje 20 let star projekt enega samega tira na lokaciji, ki je ekološko sporna, ki zahteva občuten posek kraškega gozda in geološko ni dovolj raziskana. Projekt te 27 km dolge enotirne proge z 20,5 kilometri predorov ima pri Škofijah nepotreben zavoj proti Italiji (z dvema predoroma in viaduktom). Leta 2010 je Italija odstopila od načrta povezave Trsta s to progo oz. Divačo. Cerarjeva vlada pa, saj ni res, pa je, ni spremenila projekta, kar bi pomenilo krajšo in cenejšo progo kar za 200 mio evrov !!! In še, za tovorni promet navzdol bo še vedno v uporabi stari enojni tir z vsemi problemi: hrup, požari …, dokler ne bi novemu enojnemu tiru dodali še enega.

ZAKAJ VLADA že od oktobra 2016 ZAVRAČA proučitev dvotirne železniške proge Koper – Divača, ki jo predlaga skupina strokovnjakov (dr. Duhovnik). Ob že obstoječem (posodobljenem) tiru predvideva ta projekt izgradnjo novega, drugega tira. PREDNOSTI SO:

HITREJŠA izgradnja dvotirne proge - do leta 2022 (vladna nova enotirna proga bo zgrajena šele leta 2026, dvotirna do 2033)

CENEJŠA izgradnja in posodobitev celotne dvotirne proge - le za 800 milijonov in ne za 1,4 milijarde za enojni tir oz. najmanj 2,5 milijarde za dvojni tir,

STROKOVNOST projektne rešitve z uporabo najnovejših spoznanj za regeneracijo energije namesto velike porabe energije in klasičnega hrupnega in požarno nevarnega zaviranja,

TRANSPARENTEN pristop pri izbiri projekta (izgradnji) z javnim razpisom in izbor optimalne možnosti,

ZAKONITOST postopkov, brez pridiha mednarodne korupcije in

novega odlivanja denarja v tujino.

Glasovati PROTI pomeni PREPREČITI nestrokovno, neodgovorno in koruptivno ravnanje vlade.

Glasovati PROTI pomeni glasovati ZA SODOBNO, CENEJŠO in HITREJŠO železniško povezavo med Koprom in Divačo in tako bomo pospešili razvoj Luke Koper, ki je za Primorsko in Slovenijo pomembna.

DavkoPlačevalciSeNeDamo !

Gremo na referendum in glasujmo PROTI.

Vsi članki na temo ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI: