Članek

#2. TIR

R E F E R E N D U M S K I_____P R O G L A S

Drage Slovenke in Slovenci in vsi državljani Slovenije, streznimo se – preprečimo, da zmagata pohlep, napuh in domišljavost. In VISOKO KVALIFICIRANO NEZNANJE.

Objavljeno Sep 20, 2017

Včerajšnji OBISK SLEPEGA ČREVESA - to je popolnoma nepotrebnega zavoja vladne trase proti Trstu, je pokazal obsekag katastrofe, ki nam jo pripravlja CERAR. Obenem je prinesel izboljšanje TRASE strokovne skupine dr. Duhovnika. Njena rešitev namreč nima več jeklene vrvi,  nadomešča jo  150 tonska lokomotiva visoke potisne moči in zmanjšanje  vzpona iz 80 na 48 promil.  Dobavni rok za lokomotivo je 2 leti. Velika prednost te rešitve je tudi hitra izvedljivost projekta, saj na površini poteka kot paralelni tir sedanje trase, ki je v lasti slovenskih železnic, en del te trase pa postane za tovorni promet odveč. Ni novega umeščanja v prostor.

Strokovna skupina dr. Duhovnika  to rešitev ponuja trmasti in usodno domišljavi vladi. Predvsem pa jo zdaj ponuja vsem volivkam volivcem, da z referendumskim glasom proti in z visoko udeležbo TAKO REŠITEV OMOGOČIJO. S tem bosta končno  spregovorila PAMET in STROKA, osvobojena pohlepa in korupcije.

Drage Slovenke in Slovenci in vsi državljani Slovenije, streznimo se – preprečimo, da zmagata pohlep, napuh in domišljavost. In VISOKO KVALIFICIRANO NEZNANJE. Stopimo skupaj, da preprečimo krajo stoletja - novo 45 letno ropanje. Zavrnimo zakon in ukinimo by pass korupcijsko podjetje 2TDK, preprečimo grozečo nekonkurenčnost Luke Koper in VSTOP TUJCEV NA NAŠE OZEMLJE. Prebivalce Črnega kala pa v 4 letih odrešimo more sedanje železnice. Na starem gradimo novo, BODIMO DOBRI GOSPODARJI NA SVOJI ZEMLJI.

Zagotavljamo vam, da bodo dr. Duhovnik in ekipa takoj po referendumu začeli delati in bodo v 6 mesecih detaljno specificirali novo rešitev in jo potrdili z jamstvom s svojim osebnim premoženjem. Ta rešitev je na dosegu roke.

Tega koalicija, ki je izglasovala ta škodljivi zakon ne zmore in noče storiti. Rešimo se vladnega slepega tira in njegovih zbeganih protagonistov. Nismo vsi Slovenci brezbrižni. Vsaj 345.000 nas je, ki bomo to dokazali. Kljub grožnjam in manipulacijam. Premagajmo strah, lenobo in brezbrižnost za skupno dobro in skupno usodo.

Hvala vsem dosedanjim podpornikom, vendar je za uspeh referenduma treba pridobiti nove. Volivke in volivci pridite na nov SLOVENSKI PLEBISCIT. Odločalo bo ljudstvo, kot ob prvem plebiscitu. Če si ljudstvo to zares želi, se to tudi zgodi !

Vili Kovačič, državljan K.

Predsednik društva DavkoPlacevalciSeNeDamo