Članek

Zadolžili bodo mlade generacije

Koliko let boste pa še vi plačevali? Prvi in drugi tir na “drugem tiru”

Če država ni dovolj strokovna je potrebno povedati to naglas, ko je čas pogajanj in je potem projekt na koncu zgrajen boljši, varnejši, lahko celo cenejši in vsem v zadovoljstvo.

Objavljeno Sep 04, 2017

Zveza upokojencev Slovenije je eden glavnih podpornikov Cerarjeve vlade, ki podpira gradnjo enotirne proge imenovane »drugi tir«


Tako bo odločala o zadolžitvi generacije, ki hodi danes še v vrtce, generacija, njihovih dedkov ali prababic. To so volivci v povprečju stari nad 75 let in ne bojo odplačevali kreditov še naslednjih 45-50 let kot to predvideva novi zakon. Ni to sprevrženo od vlade, da tako vodi svoj politiko, da izrablja starejšo generacijo, ki že peša, za svoje načrte megalomanskih gradenj, ki niso potrebne, so potratne in bi bile zgrajene prepozno.

Janez Sušnik, podpornik vlade pri projektu #2TIR

Generacije ki se poraja in je tako rekoč obsojena na izselitev, ker doma ne bo več dovolj delavnih mest in že sedaj vsaj četrtina študentov in najboljših kadrov odhaja v tujino, na štajerskem pa še več.

Vizija vlade je kopičenje ekološko problematične industrije za katero v tujini največkrat ni več prostora ali pa so investicije in dajatve za ekološko sprejemljivost previsoke.

Nismo proti MAGNI a naj postavi v startu celotno proizvodnjo linijo ne pa samo najbolj problematičen del. Naj res vgradi moderno tehniko ne pa najcenejšo. Primer s šprinklerji in CO2 bi gasili lakirnico.


To je tehnika zastarela dve generacije.
Šrinkler je primeren samo za požare vrste A papir in les recimo pisarne. CO2 pa zaduši ljudi. Danes se za tako proizvodnjo uporablja vodna megla ali pa zrak z zmanjšanim odstotkom kisika, ki prepreči požar mogoča pa še dihanje ljudi.


Če država ni dovolj strokovna je potrebno povedati to naglas, ko je čas pogajanj in je potem projekt na koncu zgrajen boljši, varnejši, lahko celo cenejši in vsem v zadovoljstvo.