Članek

Slovenija

V deželi ustavnega pravnika, ki vodi na lestvicah v korupciji, gredo investicijske milijarde v zasebne žepe
Objavljeno Sep 02, 2017

Člani vlade RS si preko izgradnje drugega tira Koper Divača želijo prilastiti kako milijardo EUR-ov. Izčrpavajo Slovenske železnice, uporabniki se pa vozimo z vlaki, starimi več kot 50 let. (izjava državljana na FB)

V svetu, ki ga ne vodi ustavni pravnik, predsednik vlade, ki je sodeloval pri vseh zakonih, ki so poskrbeli, da reveže deložiramo in jih zapiramo, medtem ko tajkuni brez posledic kradejo naše skupno premoženje, infrastruktura stoji drugače. Zakaj, se sprašujete? 

Zato, ker tam državljani ne plačajo za 27 km enotirne proge nekaj milijard, tako kot je to v državi ustavnega pravnika Mira Cerarja. 

Zato, ker tam državljani po zaključenih projektih ne berejo člankov, kot je tale iz Siola: Projekt TEŠ6 je bil laž. Višji računi za elektriko bodo resnica. 

*Potočnik (#9) Sicer DELO ni moj ljubljeni, še manj verodostojen medij, 06.9.2017, se mu je zapisalo: "Berlin − Korupcija je v Evropi še vedno vsakdanjost, po raziskavi podjetja Ernst&Young; skoraj štirideset odstotkov menedžerjev pravi, da je podkupovanje pri njih običajna stvar. Najslabše se je pri tej raziskavi odrezala Slovenija. V raziskavi, ki je zajela 3500 vodilnih kadrov iz 36 držav, kar 96 odstotkov slovenskih menedžerjev meni, da je podkupovanje v Sloveniji vsakdanja stvar, v Keniji, ki je na drugem mestu neslavne lestvice, je takšnih 94 odstotkov, na tretjem mestu je Hrvaška z devetdesetimi odstotki, sledijo Nigerija, Ukrajina, Slovaška, Grčija in Srbija. Nemčija s tridesetimi odstotki leži pod evropskim povprečjem, najmanj skorumpirani pa so v Švici ter za njo v Finski, Švedski in Norveški." Seveda so še druge raziskave in ankete, povsod se lahko "pohvalimo", da je korupcija naš vsak dan.

*L.O. Hvala. Zdaj razumem. Pritličje je (prvo) nadstropje, plus nadstropje je, dvonadstropje. (Britanski avtobusi, za primer, so dvonadstropni) Razumevanje istih stvari je včasih, naporno. https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT1Y03psk5BgTulcMKcyX-jKCRvnzvIz1VTuuE1-M7gFKJQwLeG

*L.O. Prosim za pomoč. Izlušči mi prosim iz danih povezav (#5), odgovor na vprašanji. Sem nespreten, ne vešč, poiskati odgovor. Finančni vidik me ne zanima. Navedek: ......"garnitur (10 dvonadstropnih, 10 enonadstropnih in 5 dizelskih)... Nadstropni vlaki me zanimajo, nič drugega (#4) Hvala

*L.O. ....25 novih vlakovnih garnitur (10 dvonadstropnih, 10 enonadstropnih in 5 dizelskih)... O eno in več nadstropnih vlakovnih kompozicijah, prvič berem, slišal zanje še nisem, niti videl. Lahko malo opišeš ali vizualno predstaviš?