Članek

Odprto pismo

Javno pismo županom notranjsko-primorske regije

Ni mi jasno, zakaj Cerar propagira projekt, ki je slabši  od drugih projektov v vseh ozirih in nam bo v škodo v milijardah (morda ponovitev T-6). 

Objavljeno Aug 10, 2017

SPOŠTOVANI ŽUPANI      

Pozdravlja Vas Franko Rebec železniški upokojenec iz Pivke. Dobro se spominjam, še predno je bila proga za Koper zgrajena, je že prihajal tovor za luko Koper do postaje Hrpelje Kozina in Podgorje in po preložitvi na kamione je bil tovor prepeljan v Koper ali pa obratno. Z ozirom na količino prepeljanega tovora, je drugi tir več kot potreben. V primeru izrednega dogodka na enotirni progi pride do popolne blokade,  kot je bila v juliju med postajama Kranj - Škofja Loka.  

SPOŠTOVANI, vsak dober gospodar skrbi za napredek  vsega  naj bo v vrednosti, količini, lepšem zgledu itd. Vi,  poleg svoje, upravljate tudi z občinsko lastnino, ki Vam je zaupana. Vse je odvisno od razpoložljivega finančnega stanja. Želje in potrebe so velike, a možnosti  izvedbe so običajno nezadostne. Spominjam se, kako ste se borili z vladno strukturo, da bi občinam dodelili dovolj sredstev za nemoteno delo. Dobili ste drobtine, vladna stran pa si je zadržala pogačo.

V mesecu juliju je vlada iz rezerve  dodelila svojemu uradu za informiranje 97.000 €  za svoje potrebe, to je zavajati ljudi z neresnico in lažjo proti resnici. V tem znesku  so tudi sredstva podpornikov referenduma , ki jih vlada neupravičeno koristi in troši.

V primeru, ko vlada ne brani svoj referendum, bi morala svojo potrebo kriti z lastnimi sredstvi koalicije, (podporniki referenduma so prisiljeni ).  

24. septembra je referendum. Takrat moramo obkrožiti besedo PROTI kar pomeni, da smo proti zakonu. Cerar z elito nas obtožujejo, da smo proti graditvi proge. To je 100% laž!!! 

Na glasovalnem lističu  je vprašanje: ALI STE ZATO,  DA SE UVELJAVI VLADNI ZAKON O DRUGEM TIRU. zato, obkrožena beseda PROTI je glas proti zakonu.  Ni mi jasno, zakaj Cerar propagira projekt, ki je slabši  od drugih projektov v vseh ozirih in nam bo v škodo v milijardah (morda ponovitev T-6). 

SPOŠTOVANI v E-pismu bodo pripete priponke,**odprite . povečajte in jih dajte občanom na vpogled**. V občinskem in regijskem glasilu apelirajte, naj se referenduma udeležijo in glasujejo proti zakonu. Tako bo po referendumu omogočena javna izbira najprimernejšega projekta in za državljane najcenejša  gradnja  dvotirne proge.

Pismo posredujte vsem županom z apelom :                            

*GOSPOD ŽUPAN  BODI PRAVI  IN DOBER GOSPODAR*  !!!

Franko Rebec

vir slike: slovenske novice