Članek

Enkrat bo potrebno narediti konec

Javna kraja stranke SMC z zavestno sprejetimi ukrepi vlade v višini 2.2 milijarde € za 2.TIR

Vsi zaposleni v 2 TDK, vključno z nadzornimi organi ter DRI, kot sodelujočim partnerjem pri projektu drugi tir z enojnim tirom bodo prijavljeni tako KPK kot NUP zaradi prirejanja postopkov z namenom protipravno zasežene koristi

Objavljeno Jul 28, 2017

1. Zakon o izgradnji Drugega tira sprejet in dvakrat potrjen v DZ. Gre za nadražjo posamično investicijo v zgodovini Slovenije – za gradnjno proge Divača Koper na osnovi izjemno slabega projekta, ki je star 20 let in nas bo stal 3 milijarde. Pri tem pa vlada ignorira bistveno cenejšo varianto, ki jo zagotavlja inženirska stroka (celo samo 0,8 milijarde). Vlada Mira Cerarja tega ne želi in noče sprejeti zato, ker očitno želi delati netransparentno in očitno predvsem zagotavljati dolgoročno korupcijo - za čas gradnje, to je celih osem let in še desetletja po njej.

Luki KOPER in slovenskemu gospodarstvu bomo Slovenci pomagali, če bomo dvotirno železniško povezavo zgradili v štirih letih, to je do leta 2022. Projekt, ki ga predlaga vlada pa bo zaključen šele leta 2026, torej po osmih letih. Vlada Mira Cerarja tako slovensko infrastrukturno omrežje gradi nekonkurenčno in z veliko zamudo glede na ostale konkurente, s tem pa zavestno preprečuje razvoj Luke Koper in Slovenije kot celote.

2. Zahtevamo transparentno in z dokumenti potrjeno aktivnost vsakega državnega uradnika in nosilca oblasti tako, da bomo lahko brez težav ugotovili vsak strošek, ki je bil ali bo za tak projekt potrošen vse od aprila 2017 dalje - z namenom ugotavljanja kazenske odgovornosti za zamudo in za osiromašenje razvoja in izbor najslabše možne variante projekta.

3. Kot kaže primer projekta MAGNE je neodzivnost na ministrstvih g. Gašperšiča (Lebna), Počivalška in Irene Majcen v primeru projekta 2 tir popolna samovolja saj za razliko od projekta MAGNE, od zadnjega uradnika do predsednika vlade in povezanih oseb do zaposlenih v podjetju 2 TDK, do vključno z nadzornimi organi ter DRI in partnerskimi firmami, delujejo vsi akterji pri obravnavi drugih predlogov v celoti ZAVIRALNO in usklajeno. Zato bodo predmet preiskave tako s strani KPK kot NUP zaradi nedopustnega prirejanja postopkov in protipravno pridobljenih koristi, vključno tudi z izplačanimi plačami na delovnem mestu.

4. REFERENDUM je znak državljanske nepokorščine in ljudske modrosti in je odziv na razmere. Zagotavljamo, da bomo spremljali vse poslance in politično nastavljene uradnike ter oblastnike povezanes tem tudi po parlamentarnih volitvah.

5. Gospe in gospodje, ne pozabite, da se je narod prebudil in ima dovolj razmetavanja denarja v nedogled, kajti vaša neodgovornost vpliva na vsa področja - od zdravstva do dolgih čakalnih vrst, nevzdrževanih lokalnih in republiških cest do nizkih plač, delavcev javnih uslužbencev in prejemkov upokojencev.

6. Zaradi delavcev, kmetov uslužbencev in upokojencev davkoplačevalci Slovenije ne bomo več mirno trpeli, da se takšne kraje denarja v višini več milijard še kdaj ponovijo !  Drugi tir je kaplja čez rob ljudskega potrpljenja !

7. Za preprečitev te kraje bomo protestirali pred vlado in jo permanentno pozivali k odstopu, saj s trdim delom zasluženi denar ni njen, ampak davkoplačevalski. Zato ne bomo dovolili, da se na nepošten način brez jasne strategije jemlje denar iz žepa davkoplačevalcev za namene, ki zavirajo razvoj Slovenije in povzročajo novo osiromašenje njenih prebivalcev.

DavkoplačevalciSeNeDamo

http://www.publishwall.si/obvezno.berilo.za.politike/post/308262/primerjava-ferrovia-delle-dolomiti-2tkd