Članek

RTVSLO in Rosvita Pesek

ODMEV NA ODMEVE 13.05.2018 na RTVSLO1
Objavljeno May 14, 2018

V vsaki normalni demokraciji bi včeraj vladni zakon padel. Ne pa v Sloveniji, ki je pod vladavino Mira Cerarja postala neustavna oligarhija. Dosegli bomo, da zakon ne bo pravnomočen vsaj še 2 meseca in nova vlada bo morala upoštevati alternative.

Vendar smo - kljub silnemu medijskemu pritisku in linču, državljani, ki jim ni vseeno – včeraj ZMAGALI. Cerarjevo (j)etiko in v zakon zavito korupcijo je večina volivcev, čeprav pičla, zavrnila. Ustavni pri-pravnik je pogrnil na vsej črti. Ne glede na zavrnitveni kvorum. Ta zmaga, čeprav tesna, bo šla v zgodovino zato, ker se bom nanjo pritožil.

Tudi za to, da končno razčistimo še nekaj bolj pomembnega od zakona o 2 tiru. Da razčistimo kaj so in kaj niso demokratični predpogoji ljudskega odločanja. Kaj so enaki pogoji in kaj so neenaki pogoji obeh strani v referendumski kampanji. V normalni demokraciji bi bila včerajšnja zmaga dovolj, da se Cerarja dokončno ustavi. Ampak ne, on in njegovi že sanjajo kako bodo rili in gradili naprej. In ropali davkoplačevalce.

Včerajšnji Odmevi so bili visoka šola Rosvite Pesek o tem kako državljanu K. zapreti usta s pomočjo državljana C. Tudi zaradi take stare prakse RTVSLO, je zmaga zelo tesna in je bila udeležba nizka. Kljub 9 minutnim Odmevom so reporterji na terenu popolnoma brez vezno spraševali na Obalo o tem ali je voda mokra in kako velike ribe jedo male. Manjkali so samo še klici Popovića in delinkventa Janka Severja izpod kraškega roba ter spisek kameleonov iz bazena KOPRSKE MINEŠTRE. Z njmi bi bila slika bolj celovita.

Ko omenjam staro prakso RTVSLO mislim tudi na TEŠ6, katerega veliki promotor je bila prav tako javna RTVSLO, ko je vabila v oddaje režimske »strokovnjake« in njihove podanike. Zaključek: dokler ne postavimo na noge nove RTVSLO in za vedno suspendiramo represivno državo, v Sloveniji ne bo napredka.

PING PONG IN PRAVNIŠKI VRTILJAK DO ONEMOGLOSTI in V ČEM SVA S CERARJEM ENOTNA !

V četrtek 10.05.2018 se je, na mojo pritožbo, Vrhovno sodišče ponovno razglasilo za nepristojnega za reševanje referendumskega spora glede datuma 13 maj, ki ga je določil nezakonit organ to je DVK– (čeprav s strani US določen organ) in je tako zadevo - vroči kostanj v žerjavici, zdaj V S v PING-PONG slogu preneslo na USTAVNO SODIŠČE.

Takoj sem se pritožil, ker je prišlo do nedopustnega nepravnega vmešavanja SODNE VEJE OBLASTI v ZAKONODAJNO VEJO OBLASTI, ki v danem primeru ni dopustno, saj glede določanja datuma referenduma ni bilo prav nobenega utemeljenega razloga odpravljanja neskladnosti z ustavo. To je potrdil tudi moj sogovornik, ustavni pri-pravnik Miro Cerar. Še več, tak prenos pristojnosti je izjemno škodljiv precedens za bodoče. V četrtek 10.05.2018 ob 14h sem zato na Ustavno sodišče vložil zahtevo za začasno zadržanje izvajanja referenduma. Popolnoma dovolj časa je bilo, da US s strani DVK nezakonito razpisan referendum ustavi. Seveda to ni storilo, ker bi moralo US popraviti samo sebe - svojo napako. Pritožil pa sem se, ker trdno stojim na stališču, da nad U S ni in ne sme biti modro nebo, kot blefirajo nekateri slovenski pravniki, ampak VLADAVINA PRAVA.

Preprosto kot pasulj ! Ampak ne, pri nas so najbolj enostavne rešitve najtežje dosegljive. Raje se institucije natepavajo med sabo do onemoglosti. To dejstvo sem hotel povedati in razložiti v ODMEVIH, pa mi Rosvita tega ni dovolila. Predvsem pa sem želel povedati, da nisem jaz povzročitelj referenduma in zastoja investicije ampak ustavni pravnik Miro Cerar in njegova ekipa, ki si je zgolj za svojo lastno promocijo izmislila škodljivi zakon v katerem se uzakonja korupcija za 45 let. To sem hotel povedati tako Rosviti kot bleferju Cerarju. Vendar nisem mogel. Protestiram proti takemu vodenju ODMEVOV in konceptu oddaje. Gre za visoko šolo profesionalnega ustavljanja kritikov obstoječe oblasti zaradi neverjetne DOGME slovenskega novinarstva, ki je vsebovana v eni sami frazi »POLITITIČNA STABILNOST«. Ivan Cankar bi se v grobu obrnil, ko bi videl to hinavsko šentflorjanščino.

Kljub taki oddaji je zadoščenje pri meni nepopisno, ZMAGALI SMO MORALNO IN EFEKTIVNO. Moralno, ker nas je kljub blatenju vodilnih medijev bilo dovolj, da smo postali večina. En del ljudstva je premagal drugega – zmanipuliranega ali zavedenega, kajti REFERENDUMSKO VPRAŠANJE je bilo v osnovi ZAVAJAJOČE. In so tisti, ki so glasovali ZA, mislili, da glasujejo za 2 tir ne pa za ZAKON. Jaz pa, da sem proti žleznici ! Tudi to bistveno razliko mi je bilo v ODMEVIH onemogočeno pojasniti.

Efektivno pa smo zmagali, ker nam je uspelo ustaviti projekt, saj bom s pritožbo nadaljeval, kajti Cerar, državljan C. noče spoštovati dejstva, da zakon ni uveljavljen in vse do izčrpanja vseh pravnih sredstev, še nekaj časa ne bo. Cerarjev nateg, ki je korupcijo zavil v zakon in je mislil, da ljudstvo tega ne bo opazilo, pa bo propadel.

Hvala vsem državljankam in državljanom, ki ste včeraj glasovali PROTI, kajti s tem ste v resnici glasovali ZA, za ustavitev norije državnih investicij, ki jih vlada namenja za nebrzdano in OHOLO samo promocijo in financiranje para države. Zato sem uporabil zelo mil izraz »domišljavost« ob katerem je Rosvita onemela. Rekel sem, oziroma namenil sem se mu povedati, da gre za Cerarjevo domišljavost oligarha, samodržca, ustavnega pri-pravnika, ki ga ŽENE KORUPCIJA NA ETIČNI POGON in da se je včeraj njemu in nam izlila KAPLJA ČEZ ROB. Kaplja čez rob naše potrpežljivosti in prenašanja njegove nekompetentnosti. Cerar objokuje denar za referendume, sam pa ni hotel in si ni upal javno zavzeti za to, da bi bil referendum hkrati z državnozborskimi volitvami oziroma, da vlada zakon, ki mu nasprotuje večina političnih strank - razen SMC - umakne.

Od sinočnje zmage dalje, NIČ VEČ NE BO TAKO KOT JE BILO ! V normalni demokraciji bi zakon včeraj padel, v pohabljeni demokraciji pa bom s pravnim vrtiljakom poskrbel, da zakon ne bo pravnomočen do sredine poletja. Prišla bo nova vlada, ki bo MORALA UPOŠTEVATI ALTERNATVE, ne samo blefirati o njih. Ustavnega pravnika Mira Cerarja pa bom zaradi samovoljnega anti-pravnega ravnanja, ZAVAJANJA LJUDI in zapravljanja denarja za vsestransko škodljiv projekt, sodno preganjal. Zdaj ko je Cerar samo še državljan C. in ne več predsednik vlade, računam, da mu ni rešitve ! Pričakujem, da bo pravnomočno odsedel na Dobu, vsaj 2 letI, to je polovico časa, kolikor traja norija njegove v več pogledih proti ustavne – nepravne vladavine.

STATISTIČNO POROČILO 

​V oddaji Odmevi po referendumu, dne 13.5.2018, ob 21:40 uri, ki jih je vodila ga.Pesek, sta sodelovala v studiu g.Cerar in g.Kovačič.

Voditeljica je večkrat prekinjala Kovačiča, Cerarja pa ne. Kovačič je večkrat ponižujoče moral (bil prisiljen) dvigovati 2 prsta, da bi prišel do besede, ker je bil v podrejenem položaju nasproti Cerarju, ki ga je voditeljica vidno upoštevala pri njegovih monologih.

Če prištejemo k Cerarjevim monologom, ki jih je dovoljevala voditeljica še govorjenje Dragonje in Mesa ter ge.Štader je bila oddaja popolnoma neuravnotežena - vse v pričakovanju izgradnje železniškega odseka.

S štoparico sem izmeril čas, ki je bil dodeljen Cerarju in Kovačiču. Cerar je govoril 5min in 40 sek, Kovačič je govoril 4 min 11 sek. Torej je bilo Cerarjevega govorjenja 57,53% ali 340 sek, Kovačičevega govorjenja pa je bilo 42,47% ali 251 sek.

Očitno je bil od voditeljice čas Cerarju velikodušno dodeljen brez ustavljanja in seganja v besedo, Kovačič pa je bil od voditeljice večkrat zaustavljen z besedami "samo malo", ipd. ​ ​

Tako vodenje oddaj je od RTV popolnoma neobjektivno in nesorazmerno (še posebej v luči predvolilnega obdobja za 3.6.2018, ko bodo volitve), zatorej menim, da lahko RTV to uredi tako, da je ob takih soočenjih na voljo večja ura, kjer se za vsakega sogovornika štejejo sekunde - tako, da to vidimo tudi gledalci.​ ​


Vili Kovačič, državljan K.

 

SB

https://gospodovasepetanja.blogspot.si/ Upam, da bo ga. Pesek ta prispevek prebrala !!