Članek

Odvzem prostorov

Odvzem prostorov Svetovnega Slovenskega Kongresa na Cankarjevi 1
Objavljeno Jan 26, 2018

Spoštovani,

res neverjetno je, kaj vse si vladajoči privoščijo, da to kar je dobro uničijo. Svetovni slovenski kongres je prav na tej lokaciji edinstveno opravljal svojo vlogo. DavkoPlacevalciSeNeDamo v celoti podpiramo vodstvo v njegovem prizadevanju, da ohrani to, kar hoče arogantna oblast iztrgati vsem, ki smo uporabljali te prostore na tej lokaciji.  Ta odlična lokacija in ti prostori so nezamenljivi, selitev pa je udarec za mnoge.  Pozivamo  medije in javnost, da apelirajo na vlado, naj končno prisluhne ljudem in zdravi pameti, če jo že sama noče uporabljati.

DavkoPlacevalciSeNeDamo  

Vili Kovačič 

Prejel sem njihovo pismo, ki ga posredujem širši javnosti:

na Vas se obračam s prošnjo za pismo podpore s katerim bi lahko obdržali prostore na Cankarjevi 1. 

Vlada RS, natančneje Ministrstvo za javno upravo, ki je po novem skrbnik pogodb in upravitelj prostorov na Cankarjevi 1, namerava preseliti vsa društva s tega naslova (Svetovni slovenski kongres, Slovensko konferenco SSK, Slovensko izseljensko matico, Društvo za združene narode za Slovenijo in Slovensko društvo za mednarodne odnose) preseli na Linhartovo 13, kjer pa so prostori precej manjši (predvideni novi prostori za vse organizacije bi bili veliki približno 390m2, medtem ko imajo sedaj ta društva na razpolago več kot 800m2) in povsem neprimerni za opravljanje tovrstne dejavnosti. Poleg tega bi tudi odmik iz centra Ljubljane pomenil otežen dostop do teh prostorov.

Prosimo Vas, da v imenu Vaše organizacije pripravite pismo podpore s katerim je potrebno SSK zagotoviti prostore v podobnem obsegu in v centru mesta. S temi pismi bomo potem pri ministru Koprivnikarju lahko dokazovali utemeljenost naših argumentov. Sestanek z ministrom je predviden v prvem tednu februarja, zato Vas prosim, da pisma podpore pošljete najkasneje do 31. januarja. Vem, da je rok kratek, a je stvar resnično nujne narave in v primeru, da pride do selitve, lahko to oteži tudi delovanje Vaše organizacije, saj bodo prostori na Cankarjevi 1 v lasti Banke Slovenije in v njih ne bo mogoče izvajati sestankov, predstavitev ali drugih srečanj.   

 

Z lepimi pozdravi,

 

  1. Boris Pleskovič,predsednik SSK                                                      
  2. Edvard Kobal,predsednik SK SSK