Članek

MILIJARDA EUROV po zakonu #2TIR!

Ivan Kramberger je vedel, da bodo naredili zakone, s katerimi bodo kradli! Zakon #2TIR jim bo prinesel milijardo EUROV!
Objavljeno Sep 18, 2017


							  Ivan Kramberger

"Toliko revežev, toliko bogatašev, nikoli ta slovenska zemlja ne bo imela, kot jih bo imela sedaj. Ogromno tovarn bo propadlo, veliko jih bo brez kruha, zapomnite si, kaj sem vam rekel. " 

V današnjem klepetu na MMC RTVSLO je odgovarjal sekretar g. Leben, ki ni želel odgovoriti na vprašanje, kam bo šla milijarda RAZLIKE med ceno gradnje 2. TIRA in višinami cestnin, taks in sredstev Slovenije, EU ter zalednih držav, za katero želijo tako na silo sprejeti zakon. 

Vprašanje g. Lebnu: Zakon predvideva koncesijske dajatve, ki bodo v 45 letih prinesle med 1.4 do 1.8 mlrd € prihodkov temu "posebnemu" podjetju 2TDK, medtem ko bo gradnja po vaši zadnji oceni znašala 0.961 mlrd €. Poleg tega vemo, da bo denar za izgradnjo prispevala tudi Slovenija, Madžarska in v manjši meri EU. To je ena milijarda razlike. S tem denarjem zgradimo stanovanj za naše 3. največje mesto v državi. Zaradi tega so vedno glasnejše govorice, da zakon uzakonja korupcijo. Torej, kam gre vsa ta razlika denarja?

Odgovor g. Lebna: Zakon ne podaja vrednosti projekta. Finančna konstrukcija je jasna: finančni vložek Slovenije in finančni vložek zalednih držav, nepovratna sredstva EU in kredit EIB. Javno smo že večkrat povedali, da je vrednost gradbenih del projekta 961 mio eur, vključujoče s širitvijo servisnih cevi. Razpršeno financiranje je najbolj vzdržno za proračun RS. V čim manjši meri bremeni davkoplačevalce in zagotavlja nadzor, saj bodo nad projektom bdeli vsi EU partnerji kot sta komisija in EIB. Projekt bodo zlasti financirali uporabniki infrastrukture. Zakon ne uzakonja korupcije, kvečemu jo preprečuje.

Vprašanje g. Lebnu (niso ga objavili): g. Leben, niste odgovorili na vprašanje: Kam gre milijarda €?

g. Leben: brez odgovora

http://www.rtvslo.si/slovenija/referendum-2017/referendumski-klepet-urad-vlade-rs-za-komuniciranje/432816

ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI: