Članek

Kriminal

Kam gre denar za drugi tir? Podjetje 2TDK posluje povsem nepregledno. Porabili so že 10 mio €, zgrajen ni niti milimeter!

Teh 200 milijonov, ki jih vlada na pol tajno in očitno brez težav znotraj koalicije najde nemudoma, ne najde pa denarja, ko gre za skrajšanje bolniških vrst. Tako postaja simbol plenilske logike, ki je že davno prevladala znotraj te vlade.

Objavljeno Sep 13, 2017

Glede na netransparentno politiko do drugega tira je skrajni čas, da vlada Republike Slovenije nemudoma ustavi prelivanje javnih sredstev v znesku 200 milijonov evrov v družbo 2TDK, ki pripravlja gradnjo drugega tira Koper-Divača.

Ta družba in v njej zaposleni deluje kadrovsko in financno povsem nepregledno in je doslej davkoplačevalce že stala skoraj 10 milijonov evrov za priprave na izgradnjo zeleznice Koper-Trst. Javni denar je zapolnil zasebne žepe, od železnice pa ni bil zgrajen niti milimeter.

Zdaj isti ljudje znova s pomočjo DRI in z dodatno pomočjo svetovalcev znova načrtuje ugrabitev javnih sredstev za povsem nedoločne in nejasne namene. Teh 200 milijonov, ki jih vlada na pol tajno in očitno brez težav znotraj koalicije najde nemudoma, ne najde pa denarja, ko gre za skrajšanje bolniških vrst. Tako postaja simbol plenilske logike, ki je že davno prevladala znotraj te vlade.

Zato pričakujemo, da vlada projekt 2TDK nemudoma ustavi, dokler ne poskrbi za javno razgrnitev vseh načrtov gradnje, z jasno preglednico finančne konstrukcije. Pri tem mora pojasniti, kako se bo preprečil vpliv vseh tistih, ki ne delujejo v interesu Slovenije. Pri tem mora vlada za svoja dejanja prevzeti odgovornost, ne pa odgovornosti zopet prelagati na parlament.

dr. Bojan Dobovšek
poslanec državnega zbora

ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI: