ODGOVOR :

Samo birokratska nes-pamet noče vedeti, da so “poslanci predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila.”  Vili Kovačič

Sent: Monday, September 4, 2017 11:25 AM
Subject: Fw: Predlog za nastop na plenarni seji v ponedeljek !
 
Spoštovani gospod Kovačič, 

prejeli smo vašo pobudo za nastop na današnji izredni seji Državnega zbora, pri čemer pa pojasnjujemo, da te možnosti Poslovnik Državnega zbora ne omogoča. Slednje je razvidno tudi iz 66. člen Poslovnika, ki določa potek obravnave pozamezne točke, in sicer lahko na seji Državnega zbora sodelujejo predstavniki predlagatelja, predstavniki Vlade, poročevalci delovnih teles, predstavniki poslanskih skupin in poslanci.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Lep pozdrav, 
Katarina Ratoša 


mag. Katarina Ratoša 
vodja Kabineta predsednika Državnega zbora

Državni zbor 
Kabinet predsednika 
Šubičeva 4, 1000 Ljubljana, Slovenija | T:+386 1 478 9415 | F:+386 1 478 9855 | E: katarina.ratosa@dz-rs.si | Splet: www.dz-rs.si
____________________________________
Nad črto je odgovor Katarine Ratoša na pobudo, ki je bila poslanja kot prošnja za nastop. Spodaj objavljamo še pobudo: 

Spoštovani g. predsednik državnega zbora, spoštovani vodje poslanskih skupin, nepovezani poslanci in poslanec Andrej Čuš,

Oglašam se s prošnjo oziroma predlogom, da odobrite moj nastop na plenarni seji DZ na temo neenakosti državljanov v referendumski kampanji. Upoštevajoč vse dosedanje  dogajanje ob referendumu o zakonu o drugem tiru, ki doslej večinoma ni bilo v korist demokratičnega razvoja v državi,  bi bil tak moj nastop v tem trenutku nujen, kajti ljudje so zmedeni, nekateri celo ogorčeni.

Pišem v imenu mnogih, predvsem pa v imenu 48.000 podpisnikov, aktivnih državljanov.  Svoj predlog utemeljujem s tem, da sem pravni in dejanski upravičenec saj sem pobudnik referenduma in obenem oškodovanec v tej zadevi, dodatno pa ga utemeljujem še z  USTAVNO PRITOŽBO, ki sem jo vložil.

Opogumljen sem z rezultatom glasovanja na seji Odbora za notranje zadeve 16:1 v prid mojemu 14 minutnemu nastopu na seji.   Naprošam  Vas, da enako demokratično in tolerantno gesto ponovite tudi tokrat na plenarni seji DZ. Prepričan sem da boste odločitev o predlogu brez težav izglasovali in mi omogočili nastop. Ob tem pa velja spomniti še na 82.člen Ustave po katerem so “poslanci predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila.” 

Spoštovani poslanci, skupaj storimo korak naprej v smeri uresničevanja, ne oviranja demokracije.  Zaradi nas vseh, ki smo danes tukaj in zaradi demokratičnega napredka Slovenije, ki je pogoj vsakršnega drugega napredka danes in v prihodnosti.  

Lep pozdrav  in hvala za razumevanje !

Vili Kovačič, državljan K.