Članek

Oblast želi preprečiti voljo ljudi

Predsedniške volitve in referendum naj bodo na isto nedeljo. RTVSLO postaja vladno peto kolo!
Objavljeno Jun 28, 2017

Spoštovani g. Bobovnik, Uroš Slak in novinarji, uredniki ter voditelji Odmevov  in drugih  tovrstnih oddaj v vseh medijih !

 .

Zelo sem razočaran, da javna RTV ne zmore toliko poguma, da me na dan  zmagovitega referendumskega štetja podpisov povabi v Odmeve. Imel bi povedati nekaj zelo vročih stvari, ki se tičejo tega referenduma in pravne ureditve referendumov na sploh. Očitno pa so zgodbe "raziskovalnih" novinarjev o škržatih močnejše od zgodbe, ki jo pooseblja praznik izražanja ljudske volje  - referendum. Ta praznik neposrednega izvajanja oblasti ljudstva - referendum,  je celo po Ustavi, RS uvrščen  pred parlamentarne volitve – posredno izvajanje oblasti.

 .

Predlagamo in v imenu 48.000 volillcev pričakujemo, da se predsedniške volitve in referendum združijo, tako bi bili stroški referenduma zanemarljivi.

 .

Funkcija predsednika države z združitvijo predsedniških volitev in referenduma  pa ne bi bila z ničemer degradirana. To se je v nekem drugem sestavu parlamenta sicer že zgodilo, ko je zmagal razum in ne politično nagajanje. Bilo je leta 2007.  Tedaj so bile v 2 krogu volitve predsednika države združene z referendumom o zavarovalnicah. Tedaj je zmagal razum, danes zmaguje brez-um.  Vsaj tako je že nakazal predsednik Milan Brglez.

  .

Aktualna oblast zdaj išče izgovore, da s hitenjem in s čim manjšo  udeležbo prepreči veljavnost referendumske volje.   Dajmo razumu po desetih letih prosto pot tudi letos. Mediji bi v tem hotenju morali biti na naši strani in dati prednost favoriziranju demokracije, ki temelji na tem, da čim več ljudi odloča o čim več zadevah, ne o čim manj. Pri nas pa je očitna tendenca, da jih - po volji aktualne oblasti, ki ji referendum ni po volji,  odloča čim manj.

  .

Zato pozivam javno RTVSLO in druge medije, da nam omogočijo, da to povemo ljudem in politikom. In to ponavljajte tudi sami. Četrta veja oblasti ne sme biti njeno peto kolo.         

  .

Hvala za pozornost in lep pozdrav,   

Vili Kovačič,  državljan K.

vir slike: odmevi, TVSLO

Varianti Duhovnika, Jazbinška, sta tako rekoč že aut, po pojasnilih vladnih predstavnikov. Viliju vsaka čast za dosedanje dosežke pri preprečevanju norih idej. Kot je videti, ga bodo onemogočili na celi črti. Še ima mojo podporo :-)