Članek

Ovadba zoper predsednika vlade RS

Predlog za kazenski pregon Mira Cerarja in vlade RS - tiskovna konferenca danes ob 11 uri
Objavljeno Jun 27, 2017

Danes ob 11.00 uri v prostorih Slovenskega kongresa na Cankarjevi 1 v 4. nadstropju, bo tiskovna konferenca, kjer bo predstavljen predlog kazenskega pregona zoper  predsednika vlade RS in Vlade RS, zaradi dejanja velike goljufije po 6. odstavku 211. člena kazenskega zakonika.

OKROŽNO DRŽAVNO TOŽILSTVO V LJUBLJANI

Slovenska cesta 41

1000 LJUBLJANA

Ljubljana, 27.06.2017

.

.

PRIJAVITELJ: VILI KOVAČIČ

.

OBDOLŽENA: VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE in odgovorna oseba Vlade Republike Slovenije,

predsednik Vlade REPUBLIKE SLOVENIJE DR. Miro Cerar, Gregorčičeva 20-25, 1000 Ljubljana

..

PREDLOG ZA PREGON PO URADNI DOLŽNOSTI

.

zaradi storitve kaznivega dejanja po šestem odstavku 211. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)

.

2 x

..

Na podlagi drugega odstavka 19. člena Zakona o kazenskem postopku - ZKP (Uradni list RS, št. 32/12 – uradno prečiščeno besedilo, 47/13, 87/14, 8/16 – odl. US, 64/16 – odl. US in 65/16 – odl. US) podaja prijavitelj

.

zoper

.

VLADO REPUBLIKE SLOVENIJE s sedežem Gregorčičeva 20-25, 1000 Ljubljana in odgovorno osebo Vlade Republike Slovenije, PREDSEDNIKA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE DR. MIRA CERARJA, Gregorčičeva 20-25, 1000 Ljubljana,

.

p r e d l o g    z a    p r e g o n

..

po uradni dolžnosti zaradi storitve kaznivega dejanja goljufije po šestem odstavku 211. člena Kazenskega zakonika (v nadaljevanju KZ-1). Obdolžena sta storila navedeno kaznivo dejanje s tem ko

.

  1. sta zavestno z namenom oškodovanja z lažnim prikazovanjem oziroma prikrivanjem dejanskih okoliščin spravila v zmoto in pustila v zmoti državljane Republike Slovenije in jih s tem zapeljala, da ti v škodo svojega ali tujega premoženja opustijo podporo referendumu o II. tiru, Republiki Sloveniji pa s tem povzročila večjo premoženjsko škodo.

.

S tem sta obdolžena storila kaznivo dejanje goljufije po šestem odstavku 211. člena KZ-1 zato prijavitelj

.

p r e d l a g a,

.

da naslovni organ:

.

  1. poda kazensko ovadbo zoper obdolžena VLADO REPUBLIKE SLOVENIJE in PREDSEDNIKA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE DR. MIRA CERARJA

.

  1. sproži preiskovalna dejanja po uradni dolžnosti v skladu s svojimi pristojnostmi

..

Obrazložitev:

Vlada RS je organ izvršilne oblasti in najvišji organ državne uprave. Vlada opravlja politično izvršilno in upravno funkcijo. Politična izvršilna funkcija pomeni predvsem izvajanje politike, ki jo določi državni zbor in izvajanje zakonov in drugih predpisov, ki jih sprejema državni zbor. Vlada v skladu z ustavo, z zakoni in z drugimi splošnimi akti državnega zbora določa, usmerja in usklajuje izvajanje politike države. Kot najvišji organ državne uprave vlada izdaja predpise in sprejema pravne, politične, ekonomske, finančne, organizacijske in druge ukrepe, ki so potrebni za razvoj države in za urejenost razmer na vseh področjih v pristojnosti države.

.

Prijavitelj podajam predmetni predlog za pregon po uradni dolžnosti zaradi ogorčenja nad ravnanjem obdolženih, saj je namerno prikrivanje podatkov in dejanskega stanja o izgradnji II. tira nedopustno in predvsem nezakonito.

.

Obdolžena sta marca leta 2016 sprejela sklep o ustanovitvi družbe 2TDK, Družba za razvoj projekta, d.o.o., katere naloga je bila izvedba vseh potrebnih aktivnosti za realizacijo projekta drugega tira železniške proge Divača–Koper in vodenje investicije. V istem mesecu je Ministrstvo za okolje in prostor izdalo gradbeno dovoljenje za gradnjo drugega tira Divača–Koper.

Na spletni strani http://www.drugitir.si/vprasanja-in-odgovori (izpis priložen kot dokaz) je pod točko 3 navedeno, da v skladu s predlogom investicijskega programa, ki je bil izdelan oktobra 2013, znaša ocena investicijske vrednosti gradnje drugega tira med Divačo in Koprom 1.289.878.629,00 EUR (z DDV, stalne cene april 2013).

.

Pri potrditvi predloga Zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača–Koper v Državnem zboru, ki ga je v vnovično potrditev predlagala obdolžena in ki ga je državni zbor z 49 glasovi za drugič potrdil so bili poslanci kot tudi državljani RS zavedeni. To je javno izjavil tudi obdolženi predsednik Vlade RS premier Miro Cerar, ki je pred vrhom koalicije in sejo vlade povedal, da je po mnogih pogovorih o drugem tiru z različnimi deležniki v preteklih tednih ugotovil, da so premalo obveščeni o tem, kaj določa zakon oz. v kateri smeri nameravajo izpeljati projekt (izpis izseka iz članka objavljenega na spletni strani:

.

https://www.rtvslo.si/radiokoper/novice/vlada-obljublja-med-koprom-in-divaco-se-bo-gradila-dvotirna-proga/424503

in

http://www.rtvslo.si/slovenija/projekt-drugi-tir-proga-med-divaco-in-koprom-bo-dvotirna/424492), iz teh člankov izhaja tudi, da bi naj t.i. drugi tir stal 900 milijonov evrov, z možnostjo gradnje drugega tira (o čemer v času sprejemanja zakona ni bil ogovora) za dodatnih 100 milijonov evrov, vse skupaj pa bi naj stalo pod milijardo evrov, pred tem pa so poslanci bili s strani obdolženih obveščeni o vrednosti 1.3 MRD oz. 1,4 MRD evra. Naj bi po pojasnilih obdolženega šlo za slabo obveščanje, a očitno je šlo za zavajanje s strani obdolženih.

.

Kako je možno, da obdolžena dopuščata odločanje o zakonu za katerega se ne ve točno kaj določa oz. tisti, ki o njegovem sprejetju odločajo o njegovi vsebini niso v zadostni meri poučeni?

Če se ves čas ponavlja, da bo RS zgradila drugi tir, večina državljanov misli, da se bo ob obstoječem tiru zgradil dodaten tir. Manjšina, ki je seznanjena s projektom pa ve, da to ni drugi tir, ampak druga proga. Ker gre za velike zneske denarja, je lažje dobiti podporo za »drugi tir« kot za »novo progo«. Zato obdolžena načrtno, od vsega začetka uporabljata izraz »drugi tir« za izgradnjo dejansko nekaj drugega.

.

Obdolžena že od leta 2015 ves čas poudarjata, da bo cena drugega tira znašala 1,4 milijarde EUR, kot je to javno povedal in ponavljal minister Gašperšič v oddaji Tarča z naslovom Na slepem tiru in v članku »Za ministra Gašperšiča 1,4 milijarde za drugi tir realna cena« (izpis iz spletne strani: https://www.rtvslo.si/mmc-priporoca/za-ministra-gaspersica-1-4-milijarde-za-drugi-tir-realna-cena/359283). Leta 2017 pa sta obdolžena podala nove izračune in sicer, da naj bi izgradnja II. tira znašala slabo milijardo EUR z možnostjo izgradnje drugega tira, kar bi naj stalo dodatnih 100 milijonov evrov, torej bi naj t.i. drugi tir stal le 900 milijonov evrov. Nedopustno je, da obdolžena državljane RS in tudi poslance spravljata v zmoto in jih zavajata v zvezi s finančnimi posledicami izgradnje II. tira. V času sprejemanja zakona se je v parlamentu in v javnosti predstavljala vrednost t.i. projekta drugi tir 1,4 milijarde evrov, v času teka roka za zbiranje podpisov v podporo referendumu pa se v drugi polovici teka roka predstavlja popolnoma drugo vrednost v višini 900 milijonov evrov oz. z možnostjo gradnje drugega tira pod milijardo, torej skoraj za polovico ceneje. Nujno je, da pristojni organi zoper takšne nezakonitosti ustrezno odreagirajo in naredijo revizijo celotnega finančnega dela projekta II. tira in njegova prikazovanja poslancem ter javnosti, saj bo v prihodnosti izgradnja prinesla državljanom RS veliko škode tako finančne kot materialne.

.

V ravnanju obdolžencev so tako podani tako vsi subjektivni kot objektivni znaki kaznivega dejanja kršitve goljufije po šestem odstavku 211. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) zato prijavitelj iz navedenih razlogov naslovni organ poziva h kazenskemu pregonu obdolžencev.

.

VILI KOVAČIČ

.

Priloge:

.

https://www.rtvslo.si/mmc-priporoca/za-ministra-gaspersica-1-4-milijarde-za-drugi-tir-realna-cena/359283

priponke so pod člankom

se strinjam s tabo happy yack vendar računam na skorajšnji razpad EU in "razturanje" rothschildove NWO EU komisije.

nekateri trdijo, da bo kazenska ovadba zavržena, vendar absolutne ne bi smela biti, ker to kazenasko dejanje M.C. presega vsa dosedanja korupcijska vladna dela, še posebej, ker se M.C. kot predavatelj morale in etike tega še kako zaveda. Dimitrij Rupelj bi rekel, da se je glede tega M.C. ustrelil v koleno. Vsekakor v naslednjem mandatu ne vidim njega na krmilu vlade v parlamentu pa tudi ne njegove stranke. Skratka; En sam ponavljajoči se do amena korupcijski LDS pogreb. Žal vsaka naslednja vlada je od prejšnje še veliko slabša. Srčno upam, da bo kmalu prišlo do preobrata v dobro nas vseh državljanov..