Dovolj je apatije. Usoda novega TEŠ6 je v naših rokah, vendar samo še 17 delovnih dni!

To ni referendum za LJUDI NA POLOŽAJIH in dobro plačanih službah, ki vpijejo, da za Janšo ne bodo glasovali.

To je referendum zoper skorumpirane politike, ki so pri drugem tiru še enkrat namočili prste v marmelado. Celoten projekt bo slovenskemu državljanu vzel 3.5 milijarde, čeprav stane samo 418 milijonov eur (izjava koprskega župana Popoviča na osnovi ponudb gradbenih podjetij).
To je referendum, mogoče eden zadnjih, na katerem še imamo priložnost dejati NE sistemskim krajam slovenskega davkoplačevalca. 
To je referendum zoper Mira Cerarja, ker Miro Cerar predstavlja vso škodljivo zakonodajo in predstavnike sodne oblasti, ki je v zadnjih 26 letih naredila to, da se barab nikoli ne zapre, medtem ko nedolžni ljudje brez pravice gnijejo v zaporih.
To je referendum zoper pravno kasto, ki je z zakonodajo poskrbela, da je narod izgubil vso skupno družbeno lastnino, lastniki Slovenije pa so Hrvati, Srbi, Nemci in poštni nabiralniki slovenskih tajkunov. 
To je referendum levice, tistih ljudi, ki slabo živijo in še vedno verjamejo v poštenost svojih politikov, ki jim z rdečo zvezdo mahajo v obraz. To je referendum tistih, ki verjamejo v socialno in pravno državo. 
To je referendum desnice, referendum drugorazrednih, ki v Sloveniji slabo živimo zaradi kraj, ki jih politika izvaja zadnjih 26 let.
To je referendum slovenskega davkoplačevalca. Če bomo sedaj apatični in jim dovolili, da speljejo to krajo, nam ni več pomoči. 
To je upor zoper navidezno demokracijo, ki za fasado politične korektnosti in  slepomišenja medijev neovirano skriva zlorabe največjega formata v sodstvu, bančništvu in slovenskem gospodarstvu.
To je referendum upora zoper velikega manipulatorja, malega diktatorja Mira Cerarja, ki po navodilih  botrov  skuša onemogočiti ljudsko odločanje.
ZATO je ta referendum TOČKA PRELOMA, ko referendum prehaja v UPOR.  
 
Drugi tir je SIMPTOM bolezni, ni pa vzrok. Vzrok je v nas samih, ki to dopuščamo in se kot “idioti” v stari Grčiji požvižgamo na javne zadeve.
 
DRŽAVLJANI ne bodimo ovce oziroma VOLI, ki vlečemo blato tranzicije v novo močvirje navidezne demokracije. Novo geslo je REFERENDUM DRŽAVLJANOM. Očistimo ga velikanskih navlak, ki onemogočajo ljudsko odločanje !  Strah v ljudeh bo s tem kmalu izginil.
 
Naj zaključim z velikim domoljubom Ivanom Cankarjem: NAROD SI BO PISAL SODBO SAM – NE FRAK MU JE NE BO IN NE TALAR ! 
Ne nasedajte na levo-desne razprtije. Pojdite na upravne enote, dokler je še čas!
Vili Kovačič