Prosimo vas naj vaše današnje glasovanje ne bo rutinsko in po ločnici pozicija – opozicija, ampak po ločnici državotvornosti in zdravega razuma. Če boste zakon ponovno izglasovali se bo vsa referendumska kampanja, ki bo sledila taki odločitvi, osredotočila tudi na vas, ki boste na očeh javnosti glasovali po diktatu, ne pa v interesu davkoplačevalcev in v interesu lokalnega prebivalstva, ki ga vladni predlog povsem pušča vnemar.  V referendumski kampanji  bomo ponovili tudi vse druge vidike škodljivega zakona. Preberite si 9 točk zakaj smo proti.
 
Z referendumom mislimo resno. Javnost spremlja vaše in naše delo, mi bomo poskrbeli, da bo vaša odločitev izpostavljena javnosti.  Tudi poimensko skrivanje za glasovalni sumarni rezultat ne bo več mogoče.
 
In še en vidik želimo poudariti: namesto varčne in razumne alternativne rešitve se je vlada odločila za črpanje EU sredstev, kar pa je skrajno kratkovidno, ozko in egoistično, kajti s tem odvzemate sredstva slovenskim regijam in gospodarstvu za druge namene in druga področja. To je le en vidik, ki ga bomo izpostavili med referendumsko kampanjo po vsej Sloveniji.  Vse ostalo smo že napisali in bomo  stalno ponavljali. Mi vsekakor smo za dvojni drugi tir, nikakor pa ne za ZLATI TIR nekaterih – ENOJNI TIR  za DVOJNO CENO in z neskončno ignoranco do lokalnega prebivalstva, v korist gradbenih baronov, ki bodo slovensko državo in njene državljane izmozgali do konca. 
 
Spoštovane poslanke in poslanci: razmislite in odločite se v korist ljudi in Slovenije ! Kajti 2 tir kot je zdaj predlagan v zakonu, je kaplja čez rob ! Zaščitite lastni ugled in  glasujte po pameti, ne po diktatu. Dobro se vrača, slabo se plača !  Naj vas ne zaslepi slepota oblasti, razsvetli naj vas raz-umnost vesti.
 
Lep pozdrav              
Vili Kovačič
DavkoPlacevalciSeNeDamo
prvopodpisani pobudnik referenduma
 
Ljubljana 08.05.2017